Lamine camların çeşitleri nelerdir? Farklı amaçlar ile kullanılan cam çeşitlerine, lamine cam denmektedir. Kırılmaz cam olarak bilinen lamine camlar aslında patlamaz camlardır. Lamine camların çeşitleri, iki plakanın arasına, folyoların birleşmesi ile oluşur. Bu şekilde camların sağlamlığı artar. Kırılsa bile dağılmaz ve patlamaz. Patlamama ve dağılmama özelliği birçok alanda avantaj sağlar. Öyle ki; hırsızlık alanında güvenliği sağladığı gibi yaralanmalara da izin vermemektedir. Bu ise insanların can sağlığı için son derece önem taşır. Şeffaf lamine cam, opak lamine cam ve füme lamine cam çeşitleri bulunmaktadır.
Lamine Camların Özellikleri Nelerdir?
Toplu alanlarda sıkça tercih edilen lamine camların özellikleri arasında ilk sırada güvenlikli olması gelmektedir. Bu sebepledir ki lamine camlar, güvenlik camı olarak da geçmektedir. Yalıtıma izin vermesi ve hava alması sayesinde de sağlıklı bir cam olma özelliği taşır. Gürültülü alanlarda kontrolün sağlanması için etkili bir ürün olmaktadır. Estetik görüntüsü sayesinde her alana uyum sağlamaktadır. Kurşun geçirmez özelliğe sahiptir. Yangın gibi durumlarda ısının diğer tarafa geçmesini engeller. Güneş ışınlarından etkilenmez. Bu sebeple tavanlarda bile rahatlıkla kullanılmaktadır. Ses, ısı ve gürültü yalıtımı için en etkili materyalden bir tanesi olarak bilinir. Elbette ki lamine camların çeşitleri söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır. Bu durum ise doğal olarak söz konusu ürünlerin kullanım alanlarının da genişlemesinde etkili olmaktadır.
Lamine Camların Kullanım Alanları
Camlara birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak lamine camların kullanım alanları çok daha fazla olmaktadır. Bunun sebebi hem daha sağlıklı olması hem de daha güvenlikli olmasından kaynaklanır. Bu anlamda;
Çatı ve tavan camlarında estetiklik sağlamak amacı ve yalıtım amacı için rahat bir kullanım sağlar.
Rüzgarlık ve korkuluklar için etkili bir kullanıma izin vermektedir.
Banka şubelerinin camlarında yalıtım, güvenlik ve estetik için iyi bir tercih olmaktadır.
Okul, AVM, polis karakolu, müze vb. toplu alanlarda güvenliğin sağlanması için kullanılır.
Sağlıklı bir elemente sahip olması ve hava alan özelliği sayesinde etkili bir kullanım sağlanmaktadır.
Saraycam sizlere avantajlı bir şekilde lamine camları tedarik etmektedir!
Lamine Camların Kullanım Özellikleri Nelerdir?
Lamine cam, bir polivinil butiral ara tabakası ile birleştirilen iki veya daha fazla cam tabakasından yapılır. PVB ara katmanı, iki cam parçasını bir arada tutar ve bir kırılma olayı sırasında katmanların ayrılmasını zorlaştırır. Lamine cam çeşitleri arısında yer alan Temperli laminat cam genellikle araç ön camlarında kullanılır. Tavlanmış (yumuşak) güvenlik camının her iki tarafına yapıştırılmış temperli bir cam tabakasına sahiptir. Laminatın temperli tabakası darbe direnci ve mukavemet sağlarken, yumuşak tavlanmış cam kırılma kuvvetlerinden gelen enerjiyi emer.
Isı ile güçlendirilmiş laminat cam, iki adet temperli güvenlik camı arasında ısıyla güçlendirilmiş bir katmana sahiptir. Isı ile güçlendirilmiş laminat camlar, genellikle mağaza önlerinde, giriş yollarında ve darbe direncinin gerekli olabileceği ancak ısı yalıtımının gerekli olmadığı diğer ticari uygulamalarda kullanılır.
Bu cam türü, mükemmel güvenlik özellikleri sunduğu için evlerde, arabalarda, binalarda ve diğer yapılarda birçok uygulamaya sahiptir. Hatta birçok durumda geleneksel katı cam panellerin yerini almak için bile kullanılabilir.
Temperli cam, en yaygın laminat türüdür. Normal camın darbe veya basınç altında olacağından kırılmaya karşı çok daha dayanıklı hale gelmesi için ısıl işlemle güçlendirilmiş bir tür tavlanmış camdır. Temperli cam, uçan kırık cam parçalarının neden olduğu yaralanmaları sınırlamak için hasar gördüğünde büyük kırıklar yerine küçük parçalara ayrılacak şekilde de tasarlanabilir.
Günümüzde çalışma alanlarının verimliliğini artırmak adına yapılan her yatırım, iş süreçlerine olumlu katkı sağlıyor. Bu noktada ofislerde, eğitim kurumlarında ve…