Temperli Lamine Cam Çeşitleri
Temperli Cam Lamine Kullanımı
Posted in Temperli CamTemperli Camlar

Temperli Lamine Cam Çeşitleri

Büyük şehirlerdeki devasa binalar çok dikkat çeker. Dikkat çekmesinin nedeni sadece devasa olması değildir. Estetik görünüşü dikkat çekmede etkilidir. Temperli cam lamine , devasa yapıların birçok alanında kullanılmıştır. Temperli lamine camlar, estetik görüntüsü ile yapılara modern bir hava katar. Dayanıklı olması, emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Tam da bu noktada temperli lamine cam çeşitleri karşımıza çıkmaktadır. 

Teknoloji geliştikçe yeni ürünler geliştirilmektedir. Cam, ışıltısı ve şeffaflığıyla mekanları ferahlatır. Ancak klasik camların yaşam alanlarında yoğun kullanılması mümkün değildir. Kırılma ve kırıldığında çevreye zarar verme riski çok yüksektir. Temperli lamine camlar yeni teknolojilerle üretilerek bu riski minimuma indirmiştir. Kapılarda, korkuluklarda, masa ve sehpalarda olmak üzere ev içinde birçok yerde güvenle kullanılıyor.

Temperli Cam Lamine Tercihi

Laminenin üretiminde iki cam kullanılır. Camların kalınlıkları genellikle 4 veya 5 mm’dir. İki camın birbirine iyice yapışması için PVB kullanılır. PVB maddesi ile iki cam tek cama dönüştürülür. Ayrıca PVB renkli ise lamine cam da renkli olacaktır. Kırılma riski azdır. Ancak kırılsa dahi tek parça kalır. Tek parça kalmasında PVB maddesi etkilidir.

Temperli Cam Lamine KullanımıLamine cam üretiminde kullanılan camlar temperli olabilir. Temperli camların tercih edilmesi dayanıklılığını artıracaktır. Güvenlik seviyesini en yüksek seviyede tutmak isteyenler temperli lamine camları tercih etmelidir. Temlerli cam çeşitleri söz konusu olduğunda karşımıza pek çok farklı ürün çeşidi çıkmaktadır.

Temperli Lamine Cam Çeşitleri Nelerdir?

Temperli lamine camları çok değişik alanlarda görebilirsiniz. En çok kullanıldığı yer korkuluklardır. Korkuluklarda kullanılanlar lamine cam çeşitleri;

  • 4 + 4 mm temperli lamine
  • 5 + 5 mm temperli lamine
  • 6 + 6 mm temperli lamine
  • 8 + 8 mm temperli lamine
  • 10 + 10 mm temperli laminedir.

Çeşitli kalınlıklardaki camların renk seçenekleri bulunmaktadır. Bronz, şeffaf, mavi, yeşil, füme en popüler olan renklerdir. Temperli cam lamine çeşitleri güneşin zararlı ışınlarını absorbe ederek mekana ferahlık katar. Ses yalıtımı konusunda da son derece iyidir. Günümüz koşullarında temperli camların Saraycam bünyesinde etkili bir düzeyde temin edildiğini söyleyebiliriz. Siz de bu ürünlere avantajlı bir şekilde sahip olmayı isterseniz; Saraycam ile hemen iletişime geçebilirsiniz!

Modern teknolojinin nimetlerinden biri diyebileceğimiz temperli cam modelleri günlük hayatta oldukça fazla noktada kullanılmaktadır. Bu camın yapımında özel bir bağlayıcı madde olan polivinilli butiral kullanılır. Bununla milimetrik kalınlıkta iki cam birbirine ısı ve basınç yardımıyla birleştirilir. Bu sayede farklı özelliklere sahip temperli camlar elde edilir. Ayrıca bu işlem sırasında cam renklendirilerek daha dekoratif hale de getirilebilmektedir. Temperli lamine cam uygulaması ile camlar mekanları bölmek ama ışığı geçişini engellememek, ortamda ki ısıyı korumak gibi farklı amaçlarla kullanılabilir hale getirilir.

Temperli Lamine Cam ÇeşitleriTemperli Lamine Cam Özellikleri

Normal camla kıyaslanamayacak özelliklere sahip olan temperli cam bu eşsiz özellikleriyle tasarımcıların ve üreticilerin ilk tercihi olmaktadır. İklim şartlarına oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle binaların dış kısımları bu malzemeyle kaplanabilmekte ya da dış mekanlarda tasarım yapılırken kullanılabilmektedir. Kırılmaya karşı oldukça dayanıklı ve kırıldığında insana zarar vermeyecek nitelikte olduğundan alışveriş merkezleri gibi insanın yoğun olduğu noktalarda kullanılabilmektedir. Yine bu özelliği nedeniyle balkonlarda ve duşa kabinlerde de üreticiler bu camı kullanmaktadır.

Temperli Lamine Cam Çeşitleri

Temperli camlarda birbirinden farklı çeşitler bulunmaktadır. Kalınlıklarına baktığımızda 4mm ile 10mm arasında camların kalınlıkları değişiklik göstermektedir. Bu kalınlık değişimlerine göre camın ısı geçirgenliği ve renklerinde de farklılık olmaktadır. Bronz renge sahip camlar ışığı kırdığından dolayı güneşin yoğun olduğu noktalarda tercih edilmektedir. Dekoratif olarak kullanmak isteyenler içinse mavi yeşil füme gibi bir şey farklı renk tonu bulunmaktadır. Sadece bölümlemek için kullanılacaksa şeffaf modelleri de vardır.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button