Temperli Cam Teknik Özellikleri
Temperli Cam Teknik Özellikleri
Posted in Temperli Camlar

Temperli Cam Teknik Özellikleri

Güvenli cam grubu içerisinde yer alan temperli cam teknik özellikleri açısından da iddialı bir üründür. Standart camlardan çok daha sağlam bir yapıya sahip olan ve yüksek ısılı fırınlarda ısıtıldıktan sonra hızlı bir şekilde soğutulan cam malzemeye temperli cam denir.

Her zaman yüksek kalite standartlarında kullanım özelliğine sahip olan temberli camlar; güçlendirilmiş camlar olarak da tanımlanmaktadır. Özellikle kırılmalara karşı yüksek bir dayanım derecesine sahip olan temperli camlar, kırıldığında da dağılmazlar. Böylece son derece güvenli olan bir cam türü olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla bu cam çeşidinin kullanım alanı da her geçen gün itibariyle genişlemektedir.

Temperli Cam Teknik Özellikleri Nasıldır?

Temperli camların teknik özellikleri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı seçenek çıkar. İşte temperli camların ön plana çıkan teknik özellikleri:

  • Yüksek dereceli fırınlarda 600°C – 650°C arasında ısıtılırlar
  • Hızlı bir soğuma işlemine tabi tutularak, mukavemet gücü arttırılır
  • Herhangi bir kırılma durumunda hiçbir şekilde dağılmadıkları için güvenlidir
  • Standart cam malzemeye göre 5 kat daha dayanım gücü yüksek olan bir üründür
  • Yüksek ısıya dayanım noktasında standart cam ürünlerine göre çok daha başarılıdır
  • Son derece geniş kapsamlı bir alanda kullanılabilen özel cam çeşitleri arasında yer almaktadır

Temperli Cam Teknik ÖzellikleriTemperli camların kullanım özelliklerinin sürekli olarak geliştirildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu durum ise doğal olarak günümüz koşullarında çok sayıda farklı model ve tarzda temperli camların karşımıza çıkmasını mümkün kılar. Üretim teknolojisinin gelişmesi de doğal olarak temperli camların kullanım alanını genişletmektedir.

Temperli Camların Kullanım Alanları

Özellikle son zamanlarda temperli cam teknik özellikleri bakımından etkili bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla temperli camların kullanım alanları da gün geçtikçe genişlemektedir. İşte temperli camların başlıca kullanım alanları:

  • Fırın kapak bölümlerinde
  • Cam korluluk sistemlerinde
  • Araçların oto cam aksamında
  • Küvet ve duş camı gibi alanlarda
  • Yapılan dış cephe kaplamalarında
  • Sehpa, masa gibi mobilyaların camlarında
  • Pişirme tepsileriyle özel tasarım tabaklarda
  • Camdan tasarlanan özel mobilya ürünlerinde

Temperli camların üretim kabiliyetini artış göstermesinin doğal sonucu olarak kullanım alanı da gün geçtikçe gelişmektedir.

Temperli Camın Genel Özellikleri Nasıldır?Temperli Camın Genel Özellikleri Nasıldır?

Yüksek ısı ve basınç değerlerine sahip bir ortamda üretimi yapılan temperli camlar; güvenlik camı olarak da iddialı bir konuma sahiptirler. Standart camlara göre çok daha dayanıklı olan bu cam grubunun son zamanlarda yoğun bir şekilde ilgi gördüğü de bilinmektedir. Herhangi bir kırılma durumunda dahi cam parçalarını etrafa saçmaz. Bu da temperli camları güvenli camlar olarak ön plana çıkarmaktadır. Bu noktada temperli camların özellikle cam balkon sistemlerinde etkili bir düzeyde kullandığını rahatlıkla ifade etmek de mümkün olur.

Temperli camlar şayet aşırı derecede metal ve benzeri cisimler kullanılarak bir darbeye maruz kalırsa; kırılabilir. Bu tür metal cisimler çoğunlukla balyoz gibi araçlar olmalıdır. Bu noktada temperli camların özellikler kenarlarının hassas olduğu bilgisinden hareketle bu bölgelere bir darbe geldiğinde kırılma riski ortaya çıkar. Böylece temerli cam kırılır mı? Sorusuna da kapsamlı bir şekilde yanıt vermiş olduk. Tam da bu noktada temperli camların son derece güvenli olan cam grubu arasında yer aldığını rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button